פריז ידועה באהבתה לאמנים שבמולדתם גורלם, לעתים, היה אכזר יותר. הגאווה המקומית בחוש הטעם נמשכת כיום, ואף יצרה מדבקת "אני אוהב וויניל", המחולקת במספר רב של חנויות התקליטים בעיר.
רשימת המלצות זו מורכבת מחנויות עצמאיות בלבד, הפועלות בצילן של רשתות FNAC ו-Virgin. רובן אינן ממוקמות באזורי תיירות, ומכוונות בהתאם, בעיקר, לטעמם של תושבי האזור. מלבד ההיצע הייחודי, רצוי לבקרן גם בזכות ההזמנות למסיבות ואירועים שונים המפוזרות ביניהן.
Groove Store
החנות הפריזאית היחידה (!) המציינת את "יום חנויות התקליטים" העולמי (18 באפריל), וחוגגת אותו, כמקובל, בהנחות משמעותיות.
בנוסף לקלאסיקות סול ופ'אנק, מצוי בה מלאי מקיף של היפ-הופ ו- R&B עכשווי.
אתר החנות
29 rue des Dames
Métro: Place de Clichy – Rome
פתוח: שלישי-שבת 12-19:30
Betino's
תחנת חובה עבור אספנים כבדים ודי-ג'ייז, לאור המגוון ודעת המומחים המנהלים אותה. אמנם היא היקרה ביותר ברשימה, אך תקליטים רבים לא תמצאו במקום אחר בעיר. כמו כן, מנוהל קטלוג נפרד שניתן להזמין ממנו דרך אתר החנות.
32 rue Saint Sébastien
Métro: Saint Sébastien Froissart
פתוח: שני-שבת 13:00-20:00
B Side
חנות צנועה אך מפתיעה; קירות התצוגה בה מתהדרים בג'יימס בראון ומנגד, מעלים על נס קטעים שונים בתכלית, כגון הגרסה הצרפתית אשר יזהר כהן הקליט ל-"אבניבי".
המוכר נוהג להעניק תקליט חינם (לפי בחירתו, על סמך קנייתכם) ללקוחות חדשים. בלילות, הוא גם מתקלט סמוך לחנות, וישמח שוב לראותכם.
Métro: Jules Joffrin/ Simplon
שני-שבת 10-20:00
Silly Melody
היו סמוכים כי לחנות כזו, הפתוחה בכל ימות השבוע, תמיד יהיה מה להציע עבורכם. ראויה לציון בה מחלקת הסינגלים הבלתי נדלית.
החנות בעלת מספר קומות, בהן אוסף אקלקטי של ספרים ומגזינים ישנים (כולל Lui, פורנו צרפתי עתיק ומבדח), ופריטי אספנות מעולם תרבות הפופ.
Métro: Saint Michel
שני-חמישי 10-20:00, שישי-שבת 10-21:00, ראשון 14-19:00
Music Please
החנות ההולמת ביותר לסבב השלמות אחרון, רגע לפני תחושת המיצוי. המבחר בה כולל מעט מכל דבר, ובזול, ביחס לחנויות הנזכרות לעיל.
5 rue Jean Moinon Métro: Colonel Fabien פתוח: שלישי-שבת 13:30-20:00 עדכון אפריל 2011: Superfly Records
שם כה מחייב לחנות והיא אינה מאכזבת. ניתן למצוא בה את כל הטוב שב-סול, פ'אנק, וג'אז. בנוסף, החנות מכילה מחלקה נאה למוזיקה אפריקנית. מקום נעים שבו הן האספן החובב והן הדי-ג'יי המקצועי יכולים להיפגש ולחטט באוצרות כשווה בין שווים.
rue Notre Dame de Nazareth 53
Métro: Temple
פתוח: שלישי-שבת 12:00-20:00 Vinyl Office
חנות קטנה אך לא צפופה, שבה האהבה למוזיקה מורגשת היטב בזכות גלריה רחבה של סגנונות ותצוגת פטיפונים מפוארים ומקולקלים. בכל רגע נתון, המוכר ישמיע תקליט מגניב עוד יותר ממה ששלפתם בעצמכם מהמדף וכדאי להתעניין בבחירותיו. רצוי להעמיק גם במגזיני המוזיקה משנות ה-70 וה-80 (כגון Jukebox ו-Best) המוצעים שם במכירת חיסול להבנת רוח התקופה ושיפור הצרפתית.
rue Trousseau 9
Métro: Ledru Rollin
פתוח: רביעי-שבת 14:00-20:00
– גבי טרטקובסקי הוא אספן תקליטים ובעל הבלוג זכרונות מעוצבים מחדש.
0
באותו עניין:
חנויות ספרים מעניינות בפריז / עמיר מרקסמר
קולט, שמוזיקה היא גם העניין שלה, אבל בסקאלת צבעים אחרת לגמרי
פארק פלוראל, שיש בו כל הקיץ הופעות של ג'ז ומוזיקה קלאסית
ולוח האירועים העשיר גם בהופעות.
יהונתן
20 יול 2009מהביקור האחרון שלי בפריז אני זוכר את Gibert Joseph ברובע הלטיני (אם כי לא זוכר את הכתובת המדויקת).
אפשר היה למצוא שם אלבומים חדשים ויד שנייה.
זוהר
24 יול 2009ואפשר סתם לקפוץ לסיין באיזור הקרוב ל-hotel d ville
ולהגיע כמו כל הפריזאים שאין להם השנה אפשרות לצאת לחופשה השנתית (הקדושה , יש לציין, במונחים צרפתיים) ל- Paris plage ,שם אפשר לשבת באחד מבתי הקפה המאולתרים , לשתות בירה טובה מכוס פלסטיק , לשחק פטנק בחינם , לילדים יש מתחם קטן שבו מתקנים נחמדים כמו אומגה, טרמפולינה ומשחקים נוספים בחול שהובא לשם במיוחד , על מנת ליצור אוירה של חוף ים אמיתי , כמו כן אפשר סתם לערוך פיקניק על גדת הסיין כמו הרבה צרפתיים שבאים בהמוניהם על טפם ועל בגטם , שותים יין וצוחקים בקולי קולות , ושוכחים לכמה זמן את הצרות , אפשר לקנות גלידה ענקית במונחים צרפתיים ב- שלושה יורו בלבד , ומומלץ לטעום הטעמים הבאים: קרמל בחמאה מלוחה , וגם את מה שהם קוראים לו : rose oriental ואנחנו קוראים לו בפשטות מיי ורדים , אבל זה טעים טעים . כמו כן פתחו השנה בנוסף לכל הפעילויות גם בריכה קטנה ונחמדה בסוף המסלול בואכה לכיוון המכון לתרבות העולם הערבי. אבל האמת שלא הספקתי לבדוק האם הכניסה לבריכה זו גם בחינם , וביומיים האחרונים ירד גשם בפריז כך של הצלחתי להגיע לשם שוב, בכל אופן יש אפשרות נוספת להתרענן , במידה ותגיעו למקום ביום חם במיוחד, שכן לאורך המסלול התקינו צינורות המתיזים רסיסי מים עדינים שנפלטים כמו ערפילים צוננים מצינור מתכת , מרעננים את העוברים והשבים לאורך הגדה .וחוץ מזה אם יתמזל מזלכם , כמו שלי קרה תכלו לתפוס שיחה עם אחד מזקני העיר שיספר לכם איך פעם היה כאן טוב באמת. אני פגשתי אשה זקנה יפה להפליא , ששכחתי לשאול לשמה , בעיקר מכייוון שהיא לא הפסיקה לספר על כך שפריז השתנתה במשך השנים , ושפעם היו הסעות מן העיריה בקיץ לכל מיני אירועים בעיר , הצלחתי רק לשאול אם היא גרה רחוק מכאן, והיא ענתה שהיא גרה בסאן זר'מן דה פרה, כשהתלהבתי היא מייד צננה את התלהבותי , בעוד סיפוורים על כך שפעם זו היתה שכונה טובה , אך האמיריקאים והאיטלקים ואחר כך אפילו הסינים קנו בה בתים וקצת הרסו את הצביון הצרפתי שלה. מה שיותר מרשים אצל אותה אשה , חוץ מיופיה למרות השנים שנתנו אותותיהן בפניה וחוץ מכושר הדיבור הבלתי פוסק שלה , הויא העובדה שכשהיא ניפרדה ממני ומבני לשלום ,(לא לפני שהתנצלה שעליה למהר לתפוס את האוטובוס הקרוב , ולא לפני שהזכירה לעצמה בקול רם שעליה ללבוש את ה- gillet כיוון שהחל להיות קריר) היא פשוט הסתובבה ונעלמה , ממש ככה , אני והבן שלי עיליי , הסתכלנו לכיוון שבו הלכה על מנת לראות אותה תוך כדי שאנחנו מדברים עליה ןהיא פשוט נעלמה, אשה קטנה וזקנה , שהולכת לאט…………. עד עכשיו כבר יומיים אחרי אין לנו כל הסבר , מה זו התופעה הזו .
זוהר
24 יול 2009אופס – שכחתי לציין את הדבר החשוב ביותר שגם מתקשר לכתבה הרלוונוטית , והוא שלאורך המסלול של ה-Paris plage יש תמיד הופעות של אומנים , ונגני ג'אז נהדרים וכן מתארגנים לריקודים שניראים כמו ריקודי עם בערך , ואפילו ריקודים סלוניים , והכל ב- LIVE להקה מקומית שמנגנת ועוברים ושבים שמחליטים באופן ספונטני להצטרף למסיבה , ולרקוד עד כלות נשמתם , באמת אוירה נהדרת .