סירה עוברת בלילה מתחת לגשר האמנויות (פונט דז אר)
סירה עוברת בלילה מתחת לגשר האמנויות (פונט דז אר)

פריזאית יקרה,

אני נוסעת לפריז בפעם הראשונה. מהם חמשת הדברים שאני צריכה לראות?

טירונית בפריזאות

(גם הפעם: מקבץ של פרחי פריז שהגיעו לאחרונה)

הנוף ממרכז פומפידו. חצי יום המוזיאון, חצי יום להתעלף מהנוף
הנוף ממרכז פומפידו. חצי יום המוזיאון, חצי יום להתעלף מהנוף

טירונית, הקשב!

רגע, עוד לא היית בפריז אף פעם? או קיי, הכי בסיסיים. חמישה? אני אנסה.

1. להיות באחד המוזיאונים הגדולים – ממליצה יותר על פומפידו ועל מוזה ד'אורסיי הקלים לעיכול – ולהחליט מראש שעוצרים למנוחות בקפיטריות. גם סביבות המוזיאונים מקסימות. באביב תענוג להיות במוזה רודן.
2. לבקר במארה (תחנת מטרו סן פול), ולא לפספס את פלאס דה ווז'.
3. לטייל בגדה השמאלית – אפשר לקפוץ לסן ז'רמן כדי לשבת בקפה פלור וקפה דה מאגו, בתי הקפה ההיסטוריים. בערב גם שמח שם. (תחנת מטרו סן ז'רמן דה פרה)

אייפל. ממש לא רק לילדים. ולילדים: ממש לא רק המגדל
אייפל. ממש לא רק לילדים. ולילדים: ממש לא רק המגדל

4. לטייל על הגשרים – פונט דז אר (pont des atrts), פונט מארי, פונט נף, שליד הסן ובאי סן לואי המקסים. יכול להיות נחמד ורגוע, איטי, איטי – לעלות על הבאטובוס או הבאטו מוש, אחת הסירות ששטות על הסן, זה עולה משהו בין 8-12 יורו לכרטיס.
5. לאכול במסעדה צרפתית טובה, באחד הבראסרי הנחמדים והשמחים. גם אם נדמה לכם שאוכל זה לא הקטע שלכם, שתו אפילו כוס שמפניה ואכלו משהו קטן.
6. אייפל, מאוד מרשים. אפילו לא מוכרחים לעמוד בתור ולעלות. כל הרובע השביעי מהמם ביופיו והאייפל די מפעים.
7. שאנז אליזה, ולו כדי להיווכח בציר המדהים שמחבר בקו ישר את גני טיולרי, הקוקורד, השאנז, שער הניצחון ולה דפאנס.

8. וכמובן, פיקניק באיזה גן יפה: טיולרי, לוקסמבורג, משהו.

לחזור אחורה בזמן, לפסוע בנחת. מוזיאון רודן
לחזור אחורה בזמן, לפסוע בנחת. מוזיאון רודן

לא הצלחתי חמישה. נס שנעצרתי בשמונה (שהם כמובן הרבה יותר). אבל הכי חשוב, זה לא לשכוח לרגע שהמונומנט, או המוזיאון, או המסעדה שאליהם תחליטו ללכת, הם רק תירוץ; הן רק נקודות ייחוס שתנעצו במפת העיר, שהקוים המזוגזגים, העקומים, המעניינים, שתמתחו ברגליכם ביניהן, בשוטטות בעיר, בישיבה בבית קפה, בהשתקעות בתוך חנות מעניינת, במנוחה בכיכר קטנה, הם מה שייחקק בזכרונכם בסופו של דבר.

שתפו