"היי כנרת!
הגעתי אלייך דרך הבלוג המעולה שלך שאני קוראת בו זה מכבר, עקב אהבתי לפריז.
יוצא לי להיות בפריז כפעמיים בשנה והבלוג מאוד עוזר לי לתכנן את מסלול הטיול בכל פעם, אז ראשית- תודה!
אני מתכננת טיסה לפריז סביב מרץ-מאי לסוף שבוע קצר ודיי גמישה מבחינת תאריכים. חברה שלי הייתה לפני מספר חודשים בפריז בתערוכת שוקולד ופטיסרי ואני מעוניינת מאוד לבקר בתערוכה דומה. ניסיתי לחפש דרך הבלוג שלך ודרך אתרים בהם יש מידע על פריז אך ללא הצלחה.
האם את יודעת היכן ניתן לברר אילו תערוכות יש במרכז התערוכות שם? או אם את יודעת מה השם המדוייק שלו כדי שאחפש באינטרנט? או אם את יודעת על תערוכה ספציפית בנושא האוכל זה בכלל יהיה נהדר.
תודה על העזרה/ניסיון לעזרה!
יום טוב,
ר'"
– – –
ובכן, ר' יקרה, אני מנצלת את השאלה שלך כדי להסביר בכלל על חיפוש אירועים ב"פריזאית" ומחוצה לה.
לוח האירועים של האתר מקבץ לא מעט אירועים, אותם אני אוספת על ידי קריאת עיתונים ובלוגים שעוסקים בתרבות ובאמנות, המודעות במטרו מוסרות אינפורמציה מסקרנת על פי רוב, על ידי הודעות לעיתונות שאני מקבלת וגם על ידי חיפוש יסודי אחת לכמה זמן באתרים מסוימים. השווים ביניהם הם Paris Info העירוני ו-what's on when, שמרכזים את האירועים הגדולים.
מתוך הבלוגים הרבים של אמריקאים בפריז יש שניים שבוחרים יפה אירועים מעניינים, תמיד חודש קדימה בלבד: באתר Secrets of Paris של הת'ר סטימלר הול היא עורכת לוח אירועים ובו בחירה של אירועים מעניינים ושווים ובסופו יש קישורים ללוחות אירועים ספציפיים, של אירועי ספרות, אירועי מוזיקה, חיי לילה ועוד.
אצל ריצ'רד נייהם, מדריך טיולים שמוביל סיורים מודרכים בפריז, בעמודה הימנית, כדאי לעלעל בקטגוריות: events ו-Eye Need To Do's.
אירועי מוזיקה הכי קל למצוא באתר של Last.FM או ב-FNAC, דרכו אפשר גם לקנות כרטיסים, שם אפשר להשיג כרטיסים גם למופעים אחרים ותערוכות גדולות. בחנויות של FNAC עצמן, שווה לקחת (חינם) את החוברת Lylo, אם אתם בעניין של הופעות קטנות ושוליות, ולמה שלא תהיו, זאת פריז.
תערוכות וירידים גדולים אפשר למצוא ברשימה הזאת, וגם כאן, וכאן.
באתר Ivy Paris אפשר לשמוע על אירועי האמנות המודרנית, בעיקר, השווים (ורשימות ה-20 שלהם מעולות). הרשימה הזאת, למשל, מודיעה על ניצני תערוכות האביב.
מתוך שפע המידע ואינסוף האירועים אני בוחרת את אלה שאני מעריכה שיעוררו עניין תיירותי, שיהיה שווה להשקיע בהם יום טיול (זה אף פעם לא נגמר בפחות מיום) וכך למשל, נדחקו הצידה, סלון מלאכת היד, סלון הסייף וגם סלון החקלאות, שבהחלט שווים ביקור למשוגעים לדבר או למקומיים.
ולשאלתך:
סלון דו שוקולה 2009, יתקיים בין התאריכים 14-18 באוקטובר 2009, בפורט דה וורסאיי. הכניסה בדרך כלל בתשלום.
SIAL, סלון אוכל מקצועי ועצום בגודלו, הכניסה לרוב לאנשי מקצוע בלבד, אפשר לברר מבעוד מועד באתר. 17-21 באוקטובר 2010.
והחיפוש באתר foire salon congres הביא לתוצאות המעניינות האלה, מתוכן אפשר ללמוד כי סלון הפטיסרי והבולנז'רי יתקיים בפורט דה וורסאי בין התאריכים 8-10 במרץ 2009 ואילו הסלון המקצועי לשוקולד (כלומר לאלה שמכינים, לא לאלה שאוכלים) יתקיים בין התאריכים 14-16 באוקטובר 2009, ואירועים נוספים, מצחיקים אפילו בעצם קיומם, אפשר למצוא כאן.
ובקשה לגולשי "פריזאית" המסורים והחרוצים: אם אתם נתקלים באירועים שווים, מכל סוג שהוא, שלא מופיעים באתר, או שלדעתכם מגיע להם אזכור גדול יותר, אנא התריעו ב"כתבו אליי", בפס הצהבהב, מצד ימין למטה. בטח גם אתם רוצים שכולם יידעו.
רומי
26 פבר 2009ידעתי שאפשר לסמוך עלייך! 🙂
תודה רבה! עזרת המון
כנרת
26 פבר 2009תיהני ועדכני.
זאב
3 מרץ 2009רשימה מדליקה!
לינה גרינפלד
29 נוב 2009שלום רב,
האם ניתן לקבל מידע על תעריפי המטרו יומי/שבועי/חודשי (קרנה)?
מה גבולות השימוש שלהם?
האם תקף גם מפריז ליורו דיסני?
תודה רבה
מושיק
30 נוב 2009שלום,
בגדול, הדרך הנוחה ביותר בעיר לאורחים היא לרכוש חבילה (קרנה) של 10 כרטיסים (בכ-11 יורו, יש גם לילדים בחצי מחיר). כל כרטיס מאפשר נסיעה אחת בתוך פריז כולל החלפות לאוטובוס או מטרו אחר (במסגרת זמן של שעה וחצי). ליורודיסני ואתרים מרוחקים אחרים (נמלי תעופה, ורסאי) צריך לרכוש כרטיסים במיוחד לפי האיזור (סדר גודל של 8 יורו לכיוון).
ניתן גם לרכוש כרטיסים יומיים (נקראים ParisVisite). כרטיס ליום בפריז עולה 9 יורו למבוגר, ליומיים כ-15, לשלושה 20 יורו ולחמישה 28 יורו. אבל כאמור אם לא באתם לעיר בעיקר כדי לרדת ולעלות מהמטרו, הדרך המומלצת היא לא להתחייב ולרכוש כרטיסים בודדים במחיר המוזל. כרטיס מורחב שמאפשר להגיע גם ליורודיסני ולשדה התעופה עולה 18.90 יורו ליום.
פרטים מלאים יותר (ואפילו באנגלית, לחצו על הדגל בצד ימין למעלה) ניתן למצוא באתר ה-RATP.